27.8.12

Writer's Blog

door Loor


Het is niet zo dat de fut eruit is. De wil ook niet. Of dat ik niks meemaak. Integendeel. Maar ik denk  steeds vaker: who gives a buck?

Iedereen 'schrijft', iedereen heeft een mening en ventileert die zo prozaisch mogelijk op zijn of haar o zo veelgelezen blog met aanpalend Twitteraccount, waar verder wordt geruzied in 140 tekens of waar men opportunistisch hengelt naar de aandacht van recensenten en uitgevers en 'collega-auteurs'. Dat hele schouwspel der strijdende ego's is dodelijk voor de creatieve lust en bevorderend voor de overtuiging dat ik met mijn schrijvelarij behoor tot de talloze wannabewriters dot blogspot dot com, en dat bloggen gewoon ontzettend passé is.

Toegegeven, niet iedereen heeft een blog met erudiete gastschrijvers als Hafid Bouazza, dus daarin zit 'm dan wel weer het heuse, qua heus writer's blog. En in iets wat ik pas met u deel als ik het waar heb gemaakt. Het heuse zit 'm ook in de dagelijkse bezoekersaantallen van dit weblog, ondanks het uitblijven van lezenswaardige updates. Ze zijn een beetje ontroerend, die cijfers, want ze vormen een non-verbale uitnodiging om verder te gaan met waar ik gebleven was.

Kennelijk geeft men een buck om wat hier gebeurt en moet het er maar weer eens van komen. Ik ga mezelf geen deadline geven, want het moet vooral leuk blijven (bij gebrek aan een beter woord voor 'leuk'), maar Loor schrijft weer. En dat is een belofte.

12 opmerkingen:

 1. Heel graag Loor.

  Philippine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What's on a woman's mind

  Ik vraag me af, voor wie schrijf je Loor? Je kunt schrijven voor jezelf of schrijven voor een publiek waarmee er interactie plaatsvindt. Die interactie is op bepaald moment verdwenen. Ik heb de meeste stukken altijd erg kunnen waarderen. Maar dat wist je eigenlijk al en ook zoals je las uit google analytics. Ik ben een van de regelmatige kijkers.

  Ben benieuwd..

  Fr@nk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zet jezelf niet in een hokje. Het past namelijk nooit. Niet jou, niet niemand.
  Gewoon zijn.
  Je bent een enorm leuke originele schrijver. Humoristisch ook. Met een realistische kijk op het leven, met een mening die mag(moet?)gehoord worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een blogger me 4 comments ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bloggen passé?...zou kunnen. Volgens mij is er door de 'super [grote] fora' zoals nu.nl, Viva en GS en hun ruimhartige moderatie beleid minder publiek voor kleinere blogs. Ik zou het zelf wel fantastisch vinden als er een blog zou zijn waar zeer diverse artikelen en meningen zouden samenkomen, en dito 'reaguurders'. Blogs waar een bepaalde stroming erg nadrukkelijk overheerst zijn inherent saai. Inhoudelijke en felle discussies zijn onderdeel van vele inzichten en oplossingen. Het lezen van blogs zet me aan het denken en het is goed om afgerekend te worden op de eigen domheid en onkunde. Die Lagonda is ook al een tijd niet meer actief helaas. Maar er zijn er veel meer die ik 'mis'. Ik lees FN regelmatig maar dat is eigenlijk ook een dichtgetimmerd gekkenhuis geworden. Reageren heeft daar alleen zin als je niet rechtstreeks met Peter of Hassnae te maken krijgt. Dat loopt altijd op een teleurstelling uit, zonde. Het ergste is nog dat ze bepaalde reacties niet toelaten zodat er hele rare discussies / ruzies ontstaan. Maar er zitten hele interessante posters tussen. Ik vind teveel 'ja-knikkers' altijd dodelijk voor een forum. Een levendig blog is denk ik een combinatie van scherpe of leuke schrijvers en de reaguurders die daar op reageren. Een strenge moderatie op inhoud en 'on topicness' van de comments [voegt het echt iets aan de discussie toe?] i.p.v. moderatie op basis van de mate van extremiteit van een mening. Pluriformiteit als uitgangspunt en inhoudelijkheid als graadmeter. En schelden...tja, dat is ook een doodlopende weg. Maar er zijn ontzettend veel mensen die blogs lezen, er moet alleen wel wat te lezen zijn wat de moeite waard is. Ik denk dat Loor en Hafid prima in staat zijn om stukken van andere schrijvers op waarde te schatten, je moet alleen wel over je eigen schaduw heen kunnen stappen. Ik zou een goed team proberen te formeren Loor. Een blog vreet tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit blog heet "Loor schrijft" en altijd heb ik met plezier gelezen wat Loor schrijft (speciaal als het over Julius ging). Af en toe schrijft haar kennis Hafid B. ook, ook interessant.

  Ik ben het niet eens met bovenstaande reaktie dat Loor een goed team moet proberen te formeren. Er zijn genoeg blogs en websites waar allerlei schrijvers hun stukjes en reakties kwijt kunnen. Ik stem er dus voor dat "Loor schrijft" blijft als Loor schrijft. Af en toe Hafid of misschien een andere gast voor een keertje, maar als hoofdmaaltijd moet Loor blijven schrijven.

  Loor heeft altijd intelligente reageerders, zelfs eentje die tot vier kan tellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De waarheid is dat ik altijd genoten heb van je pennenstreken. Soms was je inkt een tikkeltje mondain. Soms luchthartig. Bij vlagen ook een beetje uitdagend, om niet te spreken van flamboyant. En niet te vergeten, de kritische en ironische zijpaden op momenten dat dat even nodig was. En altijd eloquent.

  Wie sensitief, verfijnd en smaakvol schrijft kan misschien niet altijd bogen op veel lezers. Maar misschien zijn het dan wel interessantere lezers dan weer men alleen in staat is schotschriften te schrijven en de lezers er alleen komen samenscholen om mee te tieren.

  En dan Julius, de erudiete viervoeter, voor wie velen dankzij jou een affectie wisten op te brengen.

  Ga zo voort, waag ik te verlangen.

  Filantroop

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het bloggen is zeker niet passé maar wel minder geworden. Dat is ook logisch. Er gaat veel tijd zitten in elke dag een nieuw blog produceren en je vraagt je terecht af: waar doe ik het voor? Ik begon met bloggen op 17 december 2006. Op dat moment waren er een paar grote weblogs die veel bezoekers trokken. Geen van die weblogs is nog actief. Inmiddels heb ik ruim 2000 columns geschreven en tracht nog elke dag iets nieuws te produceren.

  Toen ik een weblog bouwde voor Stan de Jong wees hij mij op het bestaan van “Loor Schrijft”. Ik begon je te lezen en werd een fan. Ondertussen werd ook mijn eigen weblog populair bij een groot publiek. Dat had ik nooit verwacht. Ik meen dat het in 2009 was dat we samen werden genomineerd voor een webloggersprijs. Jij mocht door naar de finale maar haalde de eindstreep net niet. In die tijd hadden we regelmatig (virtueel) contact met elkaar. Dat was soms zeer vermakelijk.

  Jammer vond ik dat je ging afbouwen en met gastschrijvers op je weblog begon. Weliswaar zijn de gastbijdragen van hoge kwaliteit maar ik kwam op je blog specifiek voor jou waarbij ik de persoonlijke verhalen het meest aantrekkelijk vond om te lezen.

  Onze weblogs zijn niet met elkaar te vergelijken. Ik pak vrijwel elk onderwerp aan en richt de focus steeds vaker op het onrecht in de samenleving waaronder de corruptie bij de overheid. Jij bent een echte columnist en schrijver, ik ben meer de journalist. Dankzij mijn weblog lopen er nu onderzoeken naar misdadigers en zijn er diverse televisieprogramma’s die mijn tips hebben gebruikt en waar ik mee samenwerk. Dat is nooit mijn opzet geweest maar zo kan iets dus lopen.

  De vraag of bloggen zinvol is kan ik met ja beantwoorden. Ik heb er veel contacten aan overgehouden. Soms is bloggen oorlog voeren want de keerzijde van een kritisch weblog is dat er lieden komen die je de nek om willen draaien. Jij hebt dat ook meegemaakt. Daar moet je dan bovenstaan of tegenmaatregelen nemen.

  Ondanks dat je nog maar weinig schrijft behoud je een groot lezerspubliek. Dat is een teken aan de wand en kan de motivatie voor je zijn om door te gaan. Dankzij mijn blog kon ik een jaar geleden een uitgeverij beginnen. Het eerste boek werd een groot succes. Helaas was ik afhankelijk van mijn financiers/compagnons waarmee de samenwerking niet optimaal verlopen is. Ik ben afgehaakt maar de uitgeverij loopt nog als een trein. Als je de juiste wegen bewandeld kun je nog steeds met boeken flink geld verdienen. Je weblog kan daarbij dienen als promotiemiddel. Doorgaan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat je heel leuk en erudiet schrijft, Loor. Ik lees je graag, maar merk ook dat die lange pauzes mijn passie lichtjes aantasten. Zoals gebeurt wanneer je steeds minder brieven van een geliefde krijgt.

  Gideon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volhouden Loor! Je schrijft echt heel goed en jouw stukken zijn een verademing tussen het gekrijg van allerlei zich socialisties en links noemende varkens. Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vertwijfel mij alle dagen op mijn blog, jij doet het een keer en meteen meer reacties dan ik ooit kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen