2.7.15

Dichterbij u

door Hafid Bouazza


Zullen we het eens over het weer hebben?
Ja, het is warm, niet?
Warm? Wat heet! Het is heet, vooral in de steden.

Goed, nu dat we elkaar beter hebben leren kennen, kunnen we het over deze maand hebben, want u weet dat dit een belangrijke, zelfs heilige maand is voor een bepaald bevolkingsgroep in dit land.
Jôh, het is ramadan, moet moeilijk zijn om van zonsopgang tot zonsondergang niet te drinken en te neuken.
En niet te roken.
Ja, dat niet roken zou ik nooit uithouden.
Dat niet drinken zou mij ook zwaar vallen.
Ja, mij ook, want het is toch te warm om te neuken. Te kleverig.

Maar goed, de maand ramadan, heb je dat artikel vandaag gelezen in Trouw? Nee, moet je toch eens doen. Het dwingt gewoon respect af als je leest hoe makkelijk ze het aankunnen, tijdens deze warme dagen. ‘Ramadan: hoe heter, hoe beter.’ Dat is de titel van het stuk. Ik dacht eerst – tussen ons gezegd en gezwegen – dat het over een nieuwe pornoster ging en had zoiets van: ‘Huh? Vreemde naam voor een lekker chickie, begrijp je?
Hahahaha! Sorry: LOL!1!

Er zit wel wat in dat een maand vasten en je bezinnen op jezelf en de wereld. Brengt ook wijsheid met zich mee. Zoals die Tunesische jongen die bezig is terug te keren naar Sousse, de badplaats waar veertig mensen zijn vermoord door een moslimterrorist. Weet je wat hij zei? Hij zei dit:
‘We gaan naar Sousse, waar juist de aanslag is gepleegd. Ik was er verdrietig over. De schutter heeft niets van de islam begrepen. Maar: de mensen die gedood zijn, zouden toch zijn overleden, ook al waren ze thuis gebleven. God heeft namelijk van iedereen de sterfdag al opgeschreven.’

Is dat nou een diepzinnige wijsheid of niet? Het ligt niet aan de islam, maar aan een verkeerd begrepen islam. En die toeristen, die zouden toch zijn gestorven als ze thuis waren gebleven. Begrijp je het? Je kunt niet aan je lot ontsnappen, want Allah heeft allang van iedereen de sterfdag opgeschreven. Als ze in hun eigen land waren gebleven, dan waren ze misschien wel dood gegaan door een sharknado, als Allah dat had gewild. Dus niet getreurd om een paar vermoorde lijken.

En de maand is ook heilig omdat de op de 27ste dag de hemelpoorten opengaan, de engelen neerdalen en Allah elk gebed verhoort. Dit vind ik wel een beetje vreemd. Allah ziet en hoort alles, hij zegt zelfs in de korant dat hij ‘dichterbij u [is] dan uw halsslagader’ – hoewel je natuurlijk moet oppassen als je de combinatie leest van Allah en halsslagader, dat geeft toch een naar gevoel.

Hoe dan ook als hij alles hoort en zo dichtbij is waarom moet eerst de hemel opengaan en de engelen neerdalen om alle gebeden door te geven? En Arabische engelen die zo hard moeten werken om de gebeden te verhoren van anderhalf miljard mohammedanen? Klinkt toch ook een beetje vreemd. Ik bedoel werklust is toch echt niet wat de Arabieren kenmerkt, laten we eerlijk zijn, zonder racistisch te zijn.

Het kan ook zijn dat Allah zijn doofheid toen al had voorspeld. Hij kan namelijk alles.

Maar er is nog iets wat ik niet begrijp. Hoe zit het dan met die rellen in de Schilderswijk in Den Haag? Dat zou eigenlijk niet mogen tijdens ramadan, dat heeft de burgemeester Jozias van Aartsen zelf gezegd, ‘de koran een beetje kennende’. Dat zei hij echt. Wat een belezen man moet het zijn. Ook onderlegd in de theologie blijkbaar. 

Dit is bijzonder vreemd. Want er zijn niet minder dan twintig oorlogen gevoerd tijdens ramadan door de geschiedenis heen, van de befaamde Slag bij Badr (624), waarin Mohammed bijgestaan werd door een schare engelen, en de overwinning behaalde tot en met vorig jaar 2014 toen Hamas raketten begon af te schieten op het Israëlische leger. En als Mohammed iets deed, deed hij dat altijd in opdracht van Allah. En in de koran wordt de Badr-slag genoemd. Maar die verzen horen zeker niet bij ‘het beetje’ koran dat de burgemeester kent.

En trouwens, die parels van de toekomst, de Marokkanen die de wijk aan het ruïneren zijn, gaan zij niet pas rellen nadat ze hebben gegeten? Dus hoe kan ramadan voor deze destructieve hitsigheid als oorzaak worden genoemd? Het moeten wel de joden zijn, die in de 23ste eeuw leven in vergelijking met de vernielende debielen van 2015. Het zou me niks verbazen als het een jood is die als eerste een medicijn ontdekt tegen de ziekte die zij hun toewensen.

De waarheid is dat deze jongemannen niks van de islam begrijpen en geen echte moslims zijn. De ware heldhaftige moslim strijdt op een nuchtere maag en hij heeft al twee biologische wapens bij zich dankzij de vasten, namelijk de stank van zijn adem en oksels. De ware moslim strijdt terwijl hij aan het dehydrateren is, en laaft zich aan het bloed van de vijand (toch drinken, de stiekeme moslimsmiecht) – de hallucinaties krijgt hij er gratis bij zonder hasjiesj. Zonder te drinken. Dat is moslimheldhaftigheid. Deze jongelui die pas de straat opgaan als ze vol zitten met dadels, melk, harira en tajines rijker dan hun uitkering, zijn gewoon mietjes. Wees nou eens eerlijk jongens met jullie handtasjes en opgeschoren hoofden: hoe gay wil je het nog hebben?

Ze doen eigenlijk niet onder voor de politie die veel te zachthandig optreedt. Kunt u zich herinneren hoe de politie genadeloos optrad tegen krakers in de jaren tachtig van de vorige eeuw? 

Hafid Bouazza (1970) heeft in de afgelopen vijftien jaar aan tal van kranten en tijd­schriften bijdragen geleverd die voor ophef zorgden en bovenal aantoonden dat Bouazza een van de grote schrijvers van onze tijd is.