2.7.15

Dichterbij u

door Hafid Bouazza


Zullen we het eens over het weer hebben?
Ja, het is warm, niet?
Warm? Wat heet! Het is heet, vooral in de steden.

Goed, nu dat we elkaar beter hebben leren kennen, kunnen we het over deze maand hebben, want u weet dat dit een belangrijke, zelfs heilige maand is voor een bepaald bevolkingsgroep in dit land.
Jôh, het is ramadan, moet moeilijk zijn om van zonsopgang tot zonsondergang niet te drinken en te neuken.
En niet te roken.
Ja, dat niet roken zou ik nooit uithouden.
Dat niet drinken zou mij ook zwaar vallen.
Ja, mij ook, want het is toch te warm om te neuken. Te kleverig.

Maar goed, de maand ramadan, heb je dat artikel vandaag gelezen in Trouw? Nee, moet je toch eens doen. Het dwingt gewoon respect af als je leest hoe makkelijk ze het aankunnen, tijdens deze warme dagen. ‘Ramadan: hoe heter, hoe beter.’ Dat is de titel van het stuk. Ik dacht eerst – tussen ons gezegd en gezwegen – dat het over een nieuwe pornoster ging en had zoiets van: ‘Huh? Vreemde naam voor een lekker chickie, begrijp je?
Hahahaha! Sorry: LOL!1!

Er zit wel wat in dat een maand vasten en je bezinnen op jezelf en de wereld. Brengt ook wijsheid met zich mee. Zoals die Tunesische jongen die bezig is terug te keren naar Sousse, de badplaats waar veertig mensen zijn vermoord door een moslimterrorist. Weet je wat hij zei? Hij zei dit:
‘We gaan naar Sousse, waar juist de aanslag is gepleegd. Ik was er verdrietig over. De schutter heeft niets van de islam begrepen. Maar: de mensen die gedood zijn, zouden toch zijn overleden, ook al waren ze thuis gebleven. God heeft namelijk van iedereen de sterfdag al opgeschreven.’

Is dat nou een diepzinnige wijsheid of niet? Het ligt niet aan de islam, maar aan een verkeerd begrepen islam. En die toeristen, die zouden toch zijn gestorven als ze thuis waren gebleven. Begrijp je het? Je kunt niet aan je lot ontsnappen, want Allah heeft allang van iedereen de sterfdag opgeschreven. Als ze in hun eigen land waren gebleven, dan waren ze misschien wel dood gegaan door een sharknado, als Allah dat had gewild. Dus niet getreurd om een paar vermoorde lijken.

En de maand is ook heilig omdat de op de 27ste dag de hemelpoorten opengaan, de engelen neerdalen en Allah elk gebed verhoort. Dit vind ik wel een beetje vreemd. Allah ziet en hoort alles, hij zegt zelfs in de korant dat hij ‘dichterbij u [is] dan uw halsslagader’ – hoewel je natuurlijk moet oppassen als je de combinatie leest van Allah en halsslagader, dat geeft toch een naar gevoel.

Hoe dan ook als hij alles hoort en zo dichtbij is waarom moet eerst de hemel opengaan en de engelen neerdalen om alle gebeden door te geven? En Arabische engelen die zo hard moeten werken om de gebeden te verhoren van anderhalf miljard mohammedanen? Klinkt toch ook een beetje vreemd. Ik bedoel werklust is toch echt niet wat de Arabieren kenmerkt, laten we eerlijk zijn, zonder racistisch te zijn.

Het kan ook zijn dat Allah zijn doofheid toen al had voorspeld. Hij kan namelijk alles.

Maar er is nog iets wat ik niet begrijp. Hoe zit het dan met die rellen in de Schilderswijk in Den Haag? Dat zou eigenlijk niet mogen tijdens ramadan, dat heeft de burgemeester Jozias van Aartsen zelf gezegd, ‘de koran een beetje kennende’. Dat zei hij echt. Wat een belezen man moet het zijn. Ook onderlegd in de theologie blijkbaar. 

Dit is bijzonder vreemd. Want er zijn niet minder dan twintig oorlogen gevoerd tijdens ramadan door de geschiedenis heen, van de befaamde Slag bij Badr (624), waarin Mohammed bijgestaan werd door een schare engelen, en de overwinning behaalde tot en met vorig jaar 2014 toen Hamas raketten begon af te schieten op het Israëlische leger. En als Mohammed iets deed, deed hij dat altijd in opdracht van Allah. En in de koran wordt de Badr-slag genoemd. Maar die verzen horen zeker niet bij ‘het beetje’ koran dat de burgemeester kent.

En trouwens, die parels van de toekomst, de Marokkanen die de wijk aan het ruïneren zijn, gaan zij niet pas rellen nadat ze hebben gegeten? Dus hoe kan ramadan voor deze destructieve hitsigheid als oorzaak worden genoemd? Het moeten wel de joden zijn, die in de 23ste eeuw leven in vergelijking met de vernielende debielen van 2015. Het zou me niks verbazen als het een jood is die als eerste een medicijn ontdekt tegen de ziekte die zij hun toewensen.

De waarheid is dat deze jongemannen niks van de islam begrijpen en geen echte moslims zijn. De ware heldhaftige moslim strijdt op een nuchtere maag en hij heeft al twee biologische wapens bij zich dankzij de vasten, namelijk de stank van zijn adem en oksels. De ware moslim strijdt terwijl hij aan het dehydrateren is, en laaft zich aan het bloed van de vijand (toch drinken, de stiekeme moslimsmiecht) – de hallucinaties krijgt hij er gratis bij zonder hasjiesj. Zonder te drinken. Dat is moslimheldhaftigheid. Deze jongelui die pas de straat opgaan als ze vol zitten met dadels, melk, harira en tajines rijker dan hun uitkering, zijn gewoon mietjes. Wees nou eens eerlijk jongens met jullie handtasjes en opgeschoren hoofden: hoe gay wil je het nog hebben?

Ze doen eigenlijk niet onder voor de politie die veel te zachthandig optreedt. Kunt u zich herinneren hoe de politie genadeloos optrad tegen krakers in de jaren tachtig van de vorige eeuw? 

Hafid Bouazza (1970) heeft in de afgelopen vijftien jaar aan tal van kranten en tijd­schriften bijdragen geleverd die voor ophef zorgden en bovenal aantoonden dat Bouazza een van de grote schrijvers van onze tijd is. 


27 opmerkingen:

 1. Er zit wel wat in dat een maand vasten en je bezinnen op jezelf en de wereld. Brengt ook wijsheid met zich mee. Zoals die Tunesische jongen die bezig is terug te keren naar Sousse, de badplaats waar veertig mensen zijn vermoord door een moslimterrorist. Weet je wat hij zei? Hij zei dit:
  ‘We gaan naar Sousse, waar juist de aanslag is gepleegd. Ik was er verdrietig over. De schutter heeft niets van de islam begrepen. Maar: de mensen die gedood zijn, zouden toch zijn overleden, ook al waren ze thuis gebleven. God heeft namelijk van iedereen de sterfdag al opgeschreven.’
  ___
  Lees ik dat nu goed?
  Draagt deze jongen nu een argument aan voor de politie om met scherp te schieten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft een onnatuurlijke dood,als je iemand dood schiet.
   Moord..
   Breivink heeft mensen vermoord.
   Niet omdat ze Moslim waren.
   Deze mensen zijn vermoord, omdat ze niet Moslim waren, door een Moslim..
   Omdat ze op de dodenlijst stonden van Allah?
   Dan is hij de opdrachtgever, of raadgever van verwarde mannen.

   Verwijderen
 2. Dat Moslims sowieso de straat opgaan voor een Arubaan. Ik dacht dat ze dat meestal maar apen vonden. Het lijkt er meer op dat deze loosers weer eens een reden hebben gevonden om te zieken en te rellen. Helemaal als je beseft dat zelfs de familieleden van het slachtoffer tegenspreken dat het hier om een rascistische moord ging. Het slachtoffer rolletje komt weer eens bovendrijven, en dit keer nog ten onrechte ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een prachtige woorden combi !
  Stiekeme MosliSmiecht, mooi Nederlands, bravo !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah nu snap ik het onthoofden van moslims, ze snijden Allah er gewoon vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het word tijd dat die marokkanen terug keren naar waar ze vandaan komen. Het geloof zou mijns inziens verboden moeten worden. Het word misbruikt, verkracht. Geloof is een middeleeuws repressie middel ontwikkeld om het plebs er onder te houden zodat de notabelen een fijn en onbezorgd leven konden leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het volledig eens met alles wat je meent kameraad.
   Op rotten naar de zandbak met die geitenneukers.

   Verwijderen
 6. Riool lucht aan dit uitbraaksel uit jouw mond. Of jij een goede Muslim Ben, of jij een goede Moslim ben! Dan zou je deze uitbraaksel niet tijdens de Ramadan. Niet alle moslims die hun reet en kloten wassen in de bek poesten zijn echte moslims. Mislukte in wannabe schrijter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rot op naar je zandbak geitenneuker...

   Verwijderen
  2. In Den Haag komen gelukkig wel de goede Moslims/maatjes samen?
   Om geld in te zamelen voor de dode.
   Vreedzaam te demonstreren, en respect en barmhartigheid te tonen?

   Verwijderen
  3. Google Translate gebruikt?

   Verwijderen
 7. Dachten er meer mensen maar zo over.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De waarheid moet gezegd worden, chapeau Hafid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch kan ik niet zeggen dat de Moslims die ik ken een gezonde levensstijl hebben.
  Veel diabeten en overgewicht.
  Weinig sporters, (tenzij machosport.)maar geen vrouwen op sport.
  De ramadan,tja ,gezond kan ik het niet noemen, om overdag niet eten en drinken, en s nachts bunkeren. ongestelde vrouwen kinderen en zieken mogen niet meedoen.
  Moeten ze in afzondering eten?later inhalen?verantwoording afleggen?
  Groepsdruk?


  Een sober en eenvoudig (armoedig) leven is anders dan vasten.
  En armoede heeft ook geen termijn.
  Met vasten zou je de auto moeten laten staan, want armen hebben dat niet , of zo..
  En het is ook niet dat de hongerigen minder honger hebben, als iedereen gaat vasten, of minder dakloos zijn.
  Wel zadel je je collega's op met de lichamelijke zwakte en ziekmeldingen.

  Maar goed... om nu maar eens positief te zijn.
  Een Marokkaanse vrouw dat ik ken bewonder ik juist vanwege haar emancipatie...
  Maar.. zegt ze zelf.. ze had ook 'alleen maar zussen', en dat scheelt.
  Als ze 1 broer had gehad, dan lag waarschijnlijk de focus anders.


  BeantwoordenVerwijderen
 10. https://www.facebook.com/kevinproberson/videos/818735788211018/
  Verder wens ik de ziekte van harte toe, aan degene die de smaak van het woord zo makkelijk in de mond nemen..
  En Abraham.. ja die liet en erfenis achter,dat nu nog bevochtten wordt..
  Beter was dat hij zichzelf had verholpen, voordat hij zoons kreeg.


  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahahaha!
  Ijzersterk van Hafid: "Wees nou eens eerlijk jongens met jullie handtasjes en opgeschoren hoofden: hoe gay wil je het nog hebben?"

  Vandaar dat deze pareltjes van onze samenleving altijd samen hokken als het erop aankomt. Alleen zijn het lafbekjes die over straat naar hun schoentjes kijken.

  Hoe gay wil je het nog hebben?

  LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat nou Ramadan ? Laten die jochies maar eens een hele dag van hun smartphone afblijven, en dat een maand lang. Voor zo'n opoffering zou ik nog wel respect kunnen hebben. Maar ik vrees dat weinigen dat kunnen opbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meer Hafid Bouazza's en minder, minder, minder politiek correcte achterijke gladiolen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is vd zotte.. Hafid heeft zijn achtergrond nodig om op te schijten en om zo wat gunfactor te krijgen.. serieus LOST.. Hafid moet eens aan de ramadan met zijn dikke lichaam, zag m een paar weken geleden.. damn wat heb jij een dikke reet.. ga van die stoel man..

   Verwijderen
  2. Op de persoon spelen is vaak omdat de inhoud pijnlijk waar is.
   Maar goed... wat ik eerder aangaf.
   Veel Moslims hebben een ongezonde levensstijl.
   Zware rokers vooral.
   Toch kan ik niet zeggen dat ze na hun ramadan minder roken of gezonder leven,
   Integendeel.

   Verwijderen
  3. Op generalisaties spelen is vast wel heel moeilijk.. Mijn buurman is 91 en kan door het bidden houdingen aannemen waar een yoga instructeur jaloers kan zijn.. jus'sayin..

   Genoeg rokers binnen iedere bevolking.. Ook veel niet rokende marokkanen hoor, maar daar heb je het nooit over want das oninteressant.. In nederland wordt enorm gedronken, en of dat zo gezond is

   Verwijderen
  4. Precies. Je buurman is niet op zijn 91 begonnen met Yoga.
   En dat bidden maakt de mensen ook niet jonger of gezonder.
   'Ook veel niet rokende Marokkanen hoor, maar daar heb je het nooit over'
   Ik heb het niet over Marokkanen gehad.
   Zoveel ken ik er niet .
   Turken , (Koerden )Irakezen Iranezen Afghanen en Somaliërs komen hier erg veel voor.
   Marokkanen erg weinig.
   En ontken ik niet dat Bier al 400 jaar bekend is in Nederland.
   Ik zeg ook niet dat het gezond is,.
   Hioe gezond een bevolking is hangt meer af van de zorg, hygiene, etc.
   Nederlanders worden vrij oud.
   Maar wat ik wel raar vind is dat de Moslim rokers na de ramadan hun roken niet laten staan.
   Moeten ze zelf weten..
   Maar kom niet bij me aan dat de Ramadan 'gezond' is.
   Je zal me ook niet horen zeggen dat roken of alcohol gezond is.
   Religie is in mijn ogen een privé aangelegenheid.
   Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen.
   Een moreel kompas zit niet in oude boeken.
   Maar puur in jezelf.   Verwijderen
 14. Wellicht een idee voor Hafid om een dagje te vasten. Dan zie je of je nog zin hebt te rellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hafid, ik zal maar niet primair reageren. Ga eens zelf wat jongens spreken of Google maar eens op politiegeweld in Den Haag. Er is al meer dan 10 jaar iets aan de hand in Bureau Heemstraat en niemand doet er wat aan. Ik kom zelf uit de wijk en heb diverse jongens gesproken deze week. Ik belde de lokale omroep op om verhaal te halen en zij vertelden mij dat niemand voor de camera wil reageren.

  Alle volwassenen die ik spreek hebben de moed opgegeven. Er zijn geen lokale leiders die leiderschap tonen en die solidariteit smeden uit niets. Hetgeen is wat ware leiders doen.

  BeantwoordenVerwijderen